سوله تیرورقی چیست
سولههای تیرورقی یکی از مهم ترین سازههای صنعتی موجود درکشور است.بیشتر سولههای موجود درکشور به دلیل استحکام بالا،انعطاف پذیری وزمان سریع ساخت از این نوع سوله هستند،درشهرکهای صنعتی سوله های تیرورقی زیادی در انواع کاربریها وجود دارند و روزبه روز به عداد آنها اضافه ميشود.
لازم به ذکر موضوعی را خدمت شما عزیزان و همراهان ارکان سوله عرض کنم مطالب ارائه شده در این مقاله توسط تجربیات شنیده ها و دغدغه شما مشتریان عزیز طی سالیان سال همکاری با مجموعه ما بوده و هدف از ارائه این مقاله جهت آشنایی شماعزیزان با سوله تیر ورقی است.
فهرست
9 نکته درباره سوله تیر ورقی
تاریخچه سوله تیرورقی
بعد از انقلاب صنعتی اروپا از آهن در ساخت سازه ها و ساختمان ها استفاده گسترده شد.ساختن سوله تیرورقی از آنجاشروع شد که بیشتر سازه های فلزی بااستفاده از تیرآهن ساخته میشدند پس از رشد نیاز استفاده از تیرآهن مهندسین دست به کارشدن و به بررسی تیرآهن پرداختند تا بتوانند روشی جدیدی پیدا کنند که هم وزن کمتری داشته باید و هم مقاوت بیشتری نسبت به تیرآهن داشته باشد وبعد از آن روش بهینه ای به نام روش تیرورق برای ساخت سازه های فلزی استفاده شد. سوله تیرورقی روشی است که امتحان خودش رادر زمانهای مختلف پس داده است.
بعد از انقلاب صنعتی اروپا از آهن در ساخت سازه ها و ساختمان ها استفاده گسترده شد.ساختن سولههای تیرورقی از آنجاشروع شد که بیشتر سازه های فلزی بااستفاده از تیرآهن ساخته میشدند پس از رشد نیاز استفاده از تیرآهن مهندسین دست به کارشدن و به بررسی تیرآهن پرداختند تا بتوانند روشی جدیدی پیدا کنند که هم وزن کمتری داشته باید و هم مقاوت بیشتری نسبت به تیرآهن داشته باشد وبعد از آن روش بهینه ای به نام روش تیرورق برای ساخت سازه های فلزی استفاده شد. سوله تیرورقی روشی است که امتحان خودش رادر زمانهای مختلف پس داده است.
ویدیو ساخت سوله تیرورقی
دوستان عزیز در این ویدیو مراحل ساخت سوله تیرورقی از ابتدا تا انتها میبینید. مراحلی که در این ویدیو مشاهده میکنید شامل :
- فونداسیون
- خاموت
- آرماتوربندی
- بتن
- بولتها
- ستونها
- فریمها
- بادبندهای افقی و قائم
- پرلین(پروفیل زد)
- سگراد
- پلاک زد
- استیفنرها
کاربردهای سولههای تیرورقی
سوله های تیرورقی برای تمام صنایع،تولیدکنندگان،انبارها،سردخانهها،مرغداری، دامداری، مواد غذایی، تکنولوژی نانو ،استخرها،ورزشگاهها، کارخانههای کوچک و بزرگ سولههای تیرورقی برای تمام آنها مناسب است.
سیرتاپیاز مراحل ساخت سوله تیرورقی
- مراحل قبل از ساخت
- مراحل ساخت
- مراحل اجراونصب
مبحث انتخاب شرکت سوله سازی و قرارداد اولين مرحله است که در يک مطلب ديگر درباره آن توضيح میدهيم
مراحل قبل از ساخت سوله
طراحی و بهينه سازی سوله جزو اولين مراحل قبل از ساخت سوله تيرورقی است که باتوجه به محل سوله،کاربری سوله واستانداردهای تعيين شده آيين نامه نطام مهندسی نقشه سوله و فونداسيون آن همراه با دفترچه محاسبات تحويل کارفرما میشود بهينه سازی سوله سوله تاحد امکان توسط تيم طراحی و مهندسی انجام ميشود تا کارفرمايان محترم هم بابت استحکام سازه و هم هزينه های سوله خاطر جمع باشند.
ویدیو طراحی و بهینه سازی سوله
در این ویدیو با چند مورد از طراحی و مدل سازی و طرحهای بهینه سازی شده آشنا میشویم. این مدل سازیها توسط تیم متخصص شرکت ارکان سوله پایدار انجام شده است.
شرکت ارکان سوله تمام خدمات طراحی،بهینه سازی،شاپ،مدل سازی،ساخت نصب و اجرای انواع سوله و اسکلت فلزی ،ساخت سوله صفرتاصد خدمت شما عزیزان ارائه میهد.
برای مشاوره و ارتباط با کارشناسان ما با شماره های زیر تماس بگیرید
شماره تماس: 09128994563 – 09125154036
بعداز طراحی نقشه نوبت به فونداسیون میرسد که توسط اکیپ یا تیم متخصص کارخانه یا افراد مورد تایید کارخانه ارکان سوله انجام میگیرد. فونداسیون نقش بسیار مهم و کلیدی در ساخت سوله دارد ازقدیم گفته اند خشت اول گر نهند معمار کج تا ثریا میرود دیوار کج، فونداسیون باید به صورت دقیق و با استفاده ازبتن با کیفیت انجام شود و بعد از آن توسط واحد مهندسی بررسی شود.
مراحل ساخت
دراین مرحله باتوجه به نقشه سوله، ورق های فولادی با ابعاد و ضخامت مورد نیاز خریداری میشوندوبعد توسط تیم متخصص و مجرب ارکان سوله مونتاژ کردن قطعات را شروع می کنند.تمام قطعات در تمامی مراحل شامل جوش های ابتدایی،جوشCO2ورنگآميزی توسط واحد کنترل کيفيت(QC)بررسی و کنترل ميشوند.پس از اتمام جوشکاری،قطعات کدگذاري و تيپ بندی ميشوند بعد از کدگذاری نوبت به تميز کاری قطعات ميرسد دراين مرحله بااستفاده از فرچه های سيمی قطعات را تميز و سطح آنها را آماده رنگ اميزی ميکنند. افراد بخش رنگ آميزي را با کيفيت و دقت بالا انجام میدهند ضخامت رنگ هر قطعه 70ميکرون و با توجه به نوع،محل وکاربری پروژه رنگ زينک کرومات يا رنگ اپوکسی استفاده ميشود.رنگآميزی باعث جلوه و زيبايی بيشتر و جلوگيری از زنگ زدگی و خوردگی احتمالی میشود.
مراحل اجرا و نصب
در اين مرحله تمام قطعات سوله شامل ستونها،فریمها،بادبدندها،استرات،وال پست ومیل مهار به صورت اصولی،استاندارد و ایمن بر روی تریلی بارگذاری میشوندو با،باسکول وزن نهایی سوله مشخص میشوند و تریلی به سمت محل پروژه رهسپارمیشود.بعداز رسیدن به مقصد تیم و اکیپ نصاب کارخانه به همراه جرثقیل حضور دارند.پس از نصب اسکلت سوله و بررسی و بازبینی نهایی و تایید کارفرما پروژه سوله تیرورقی شما به پایان میرسد.
پس از نصب اسکلت سوله در مراحل بعدی پوشش سقف و دیوارسوله ،کف سازی سوله و درب سوله را انجام میدهید. دریک مقاله دیگر به طور کامل درباره کارهای بعد نصب سوله میپردازیم.
مزایای سوله تیرورقی
سوله تیر ورقی یکی از پراستفاده ترین و پرکاربردترین نوع سولههای ساخته شده تا کنون است.قابل اطمينان بودن،انعطاف پذيری در ساخت،استحکام و مقاومت بالا در سيل،طوفان،برف،زلزله، بلايای طبيعی ،قابليت بازيابی و زمان ساخت کم همگی از فوايد سوله تيرورقی هستند. طبق آمار حدود 70درصد سوله های موجود درکشوراز اين نوع هستند.
معایب سوله تیرورقی
وزن بالای سوله های تيرورقی جزء معايب اين سولهها است درنتيجه چون قيمت تمام شده سوله تيرورقی براساس کيلوگرم است قيمت سوله بيشتر ميشود اما يک نکته وجود دارد دراينکه وزن سوله های تيرورقی کمی بيشتر از بقيه سولهها است شکی نيست اما دوستان عزيز قيمت تمام شده يک سوله تيرورقی،يک سوله خرپايی و يک سوله سينوسی با تمام شرايط يکسان مانند ابعاد،محل پروژه ونوع کاربری همه باهم يکسان باشند قيمت تمام شده هرسه باهم برابر ميشود حتی گاهی اوقات گرانتر از سوله تير ورقی ميشود.حالا باتوجه به اينکه سوله تير ورقي مقدار آهن بيشتری دارد و قابليت بازيابي دوباره هم دارد پس درتنيجه قدرت نقدشوندگی بالاتر و ارزش مصرفی بالاتری دارد.دوستان عزيز اصلا خودتان امتحان کنيد سه عدد پيش فاکتور قابل استناد از شرکتهای سوله سازی تيروقی،خرپای و سينوسی بگيريد و باهم مقايسه کنيد ودرآخر تصميم گيری با خود شماست.
در يک مقاله ديگر راجب قيمت تمام شده سوله به ازای هرکيلوگرم يا هر مترمربع ميپردازيم.
جمع بندی
دراين مقاله با سوله های تيرورقی،کاربردها،مراحل ساخت،مزاياومعايب آنها اشناشديم.
جهت کسب اطلاعات بیشتر برای خرید و ساخت سوله شما میتوانید با کارشناسان ارکان سوله تماس بگیرید
شماره تماس: 09128994563 – 09125154036